bli_fadder_dorothy_smal

Bli fadder!

I Barnfonden kan du bli fadder till ett barn, samtidigt som du stödjer en hel by med utbildning, sjukvård och försörjning. Vi sätter alltid barnen i fokus och arbetet sker utifrån deras behov. Genom brev och årsrapporter kan du enkelt och tydligt se att ditt stöd når fram och gör skillnad – både för ditt fadderbarn och för hela området där fadderbarnet bor.

Du kan även välja att bli projektfadder. Då stödjer du utvalda projekt i områdena där fadderbarnen bor. Arbetet följer du genom nyhetsbrev och årsrapporter.

FadderbidragI allt vårt arbete är barnen i fokus och arbetet sker utifrån barnens behov.

Som fadder kan du dessutom ha rätt till ett skatteavdrag på 25 %. Det gäller för alla fadderbidrag och gåvor som är minst 200 kronor per gång och sammanlagt minst 2000 kronor per år. Detta innebär att ett fadderbidrag på 230 kronor egentligen kostar dig 173 kr i månaden.

Det finns någon som behöver dig – bli fadder idag!


Bli fadder till ett barn

Just nu väntar många barn på en fadder

Varje dag dör 19 000 barn under fem år. Det är en skrämmande hög siffra. Som fadder kan du bidra till att minska barnadödligheten och ge barn en bra uppväxt.

Läs mer »
Lena Endre med sitt fadderbarn

Lena Endre är fadder – bli fadder du också!

Att vara fadder i Barnfonden är stort. Jag har själv varit det i många år och vet vilken glädje det är att kunna hjälpa ett barn – och att samtidigt stödja ett helt samhälle.

Läs mer »
Besök hos Brenda i Uganda

Frågor och svar

Du som funderar på att bli fadder har säkert många frågor. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna från blivande faddrar.

Till exempel:
- Hur används fadderbidraget?
- Hur länge är man fadder?
- Kan jag skriva till fadderbarnet?
- Vad är Barnfonden?
- Kan jag få skatteavdrag på mina fadderbidrag?

Läs mer »
Bli fadder till en flicka som Dorothy

Bli fadder till en
flicka som Dorothy

”Jag heter Dorothy och är åtta år. Jag bor hos min moster i en liten by i Uganda. När min mamma, dog gifte pappa om sig. Min styvmamma var inte snäll mot mig. Jag fick alltid för lite att äta och hon slog mig ofta.

Jag var rädd hela tiden och en dag rymde jag till min moster. Nu är jag är glad igen, men jag saknar min pappa hela tiden. Men jag vågar inte gå hem och hälsa på.

Min moster har inte mycket pengar och hon har inte råd att betala min skolavgift. Istället för att lära mig läsa och skriva så hjälper jag till hemma. Jag brukar samla ved, tvätta och diska och hämta vatten. Att hämta vatten är tungt och det tar 40 minuter att gå till närmsta brunn.

Jag drömmer om att få börja skolan och att en dag bli doktor och hjälpa andra. Om jag fick en fadder så kan jag få börja skolan.”

sa-anvands-bidragen

Dina bidrag når fram

Som fadder kan du se att ditt bidrag gör skillnad genom de brev och rapporter som skickas till dig varje år. I rapporterna kan du t ex läsa om de insatser som fadderprojektet gjort under året.
Vi har 90-konto och redovisar vår ekonomi öppet och våra projekt granskas kontinuerligt för att säkerställa att bidragen används på rätt sätt.

Läs mer »
teckning-fran-fadderbarn-i-Indien

Som fadder till ett barn får du

Foto på ditt fadderbarn och information om barnets och familjens situation och hur deras liv ser ut.

En beskrivning av det lokala fadderprojekt som familjen deltar i. Här kan du läsa vad fadderbidragen används till i just ditt fadderbarns projekt.

Möjlighet att brevväxla med ditt fadderbarn och på så sätt få veta mer om barnet och familjen.

Möjlighet att ge extra gåvor till ditt fadderbarn vid till exempel födelsedag och jul.

En gång om året får du en rapport som berättar hur ditt fadderbarn har det, om projektets arbete och om de förändringar som skett i området.

Barnfondens faddertidning och möjlighet att prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post.

Möjlighet att besöka ditt fadderbarn.

Pojkar i Kambodja

Som projektfadder får du

Nyhetsbrev via e-post där du kan läsa mer om de projekt du stödjer.

Barnfondens faddertidning om arbetet för att förbättra situationen för barn runtom i världen.

Årsrapport som visar vad dina pengar använts till.

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter
Ange ditt personnummer här
(för skattereduktion)
Jag är

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.

* Du har rätt till skatteavdrag med 25 %. Gåvorna måste vara minst 200 kr per gång och minst 2 000 kr per år. Du måste vara över 18 år och betala skatt i Sverige. Läs mer