Emane 1

Emane 2

Emane 3

Skapa en lycklig historia. Bli fadder redan idag!

I 25 års tid har vi på Barnfonden arbetat för att hjälpa utsatta barn i världen. Vi har sett vilken skillnad ditt stöd kan göra. Som fadder är du med och skapar lyckliga historier för de som behöver dem allra mest.

Var med och skapa en lycklig historia – bli fadder idag!

Bli fadder till ett barn!

Från 230 kr/mån

Hos oss kan du bli fadder till ett barn, samtidigt som du stödjer en hel by med utbildning, hälsa och försörjning. Vi sätter alltid barnen i fokus och arbetet sker utifrån deras behov. Genom brev och årsrapporter kan du enkelt och tydligt se att ditt stöd når fram och gör skillnad – både för ditt fadderbarn och för hela området där fadderbarnet bor.

Bli Projektfadder!

Stöd våra aktuella projekt. Från 100 kr/mån

Du kan också välja att bli projektfadder. Då stödjer du utvalda angelägna projekt i områdena där fadderbarnen bor. Arbetet följer du löpande under året genom bl a nyhetsbrev. Allt vårt arbete handlar om att verka för långsiktig hållbar förändring genom hjälp till självhjälp. Att ge barn chans att gå i skolan, slippa utsättas för våld och sexuella övergrepp och kunna växa upp till starka fria individer som kan påverka sina liv.

 


Emane

Historien om Emane

De var tvungna att skicka iväg henne. Ensam. Blott sju år gammal kom Emane till staden för att hitta ett bättre liv. Men i en stor stad glöms ett litet barn lätt bort. Varje dag blir en kamp för att överleva. En kamp många barn som Emane förlorar. Här hade hennes historia kunnat ta slut.

Läs mer »
Modiere

Historien om Modière

Modière var åtta år gammal. Eller nio. Ingen visste riktigt. De var ju så många barn i familjen. På dagarna passade Modière sina syskon och bar vatten från brunnen i grannbyn. På nätterna drömde hon om att få gå i skolan. Men hennes mamma hade ju redan skickat dit hennes bröder.

Läs mer »
Bli fadder till ett barn

Ge barn trygghet och skydd

Varje dag dör 19 000 barn under fem år. Det är en skrämmande hög siffra. Som fadder kan du bidra till att minska barnadödligheten och ge barn en bra uppväxt.

Läs mer »
Lena Endre med sitt fadderbarn

Lena Endre är fadder – bli fadder du också!

Att vara fadder i Barnfonden är stort. Jag har själv varit det i många år och vet vilken glädje det är att kunna hjälpa ett barn – och att samtidigt stödja ett helt samhälle.

Läs mer »
Besök hos Brenda i Uganda

Frågor och svar

Du som funderar på att bli fadder har säkert många frågor. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna från blivande faddrar.

Till exempel:
– Hur används fadderbidraget?
– Hur länge är man fadder?
– Kan jag skriva till fadderbarnet?
– Vad är Barnfonden?
– Kan jag få skatteavdrag på mina fadderbidrag?

Läs mer »
Bli fadder till en flicka som Dorothy

Bli fadder till en
flicka som Dorothy

”Jag heter Dorothy och är åtta år. Jag bor hos min moster i en liten by i Uganda. När min mamma dog gifte pappa om sig. Min styvmamma var inte snäll mot mig. Jag fick alltid för lite att äta och hon slog mig ofta.
Jag var rädd hela tiden och en dag rymde jag till min moster. Nu är jag är glad igen, men jag saknar min pappa hela tiden. Men jag vågar inte gå hem och hälsa på.”

Läs mer »
Bli fadder till en pojke

Bli fadder till en
pojke som Ramino

”Jag heter Ramino, är 11 år och bor i en förort till La Paz i Bolivia. Min familj består av mina tre syskon och min mamma. Pappa flyttade ifrån oss när jag var liten.
Ofta får jag gå och lägga mig hungrig, maten räcker inte alltid. Förra året förstörde hagel vår skörd. Då fick vi sälja en av våra grisar så att vi skulle kunna köpa potatis.”

Läs mer »
Så används bidragen

Dina pengar når fram

Barnfonden överför 85 procent av det vi samlar in till utsatta barn. Du kan se att ditt bidrag gör skillnad genom de brev och rapporter som skickas till dig varje år.
Vi har 90-konto och redovisar vår ekonomi öppet och våra projekt granskas kontinuerligt för att säkerställa att bidragen används på rätt sätt.

Läs mer »
Information om fadderbarnet

Som fadder till ett barn får du

• Följa ett barns utveckling
• Foton och information om ditt fadderbarn och om området där barnet bor
• Årsrapporter som berättar hur det går för ditt fadderbarn och hur området utvecklas
• Möjlighet att brevväxla
• Möjlighet att besöka fadderbarnet
• Barnfondens faddertidning och digitala nyhetsbrev

Pojkar i Kambodja

Som projektfadder får du

• Följa projekt som utvecklar samhällen
• Årsrapporter över hur dina pengar använts
• Digitala nyhetsbrev som berättar om projekten som genomförs
• Barnfondens faddertidning

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter
Ange ditt personnummer här
Jag är

Vill du ha hjälp med din anmälan kontakta oss gärna

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.