Stort engagemang bland frisörer och kunder

Med en totalsumma på 143 644 kronor fortsätter frisörkedjan Headon att göra succé. För andra året i rad klippte de till förmån för Barnfonden. Det är viljan att bidra till en bättre värld och framtid som driver dem att fortsätta engagera sig.

– Det känns fantastiskt att vi som företag har kommit så långt att vi kan vara med och bidra på riktigt, säger Henrik Danielsson, grundare och ägare av Headon.

headon04_klipp

Många av Headons kunder har valt att klippa sig just den här dagen för att samtidigt kunna stödja Nankandula-skolan i Uganda.

Vatten och mat i fokus

En dag om året klipper Headon för Barnfonden då pengarna går till ett specifikt projekt i Uganda. Det treåriga samarbetet är nu inne på sitt andra år och viljan att hjälpa och förändra är fortfarande stark. Förra året samlade Headon och deras kunder i 145 000 kronor, där stödet gick till att förbättra vattentillgången på Nankandula-skolan i Uganda. Tack vare deras bidrag har skolan nu tillgång till rent vatten, vilket ger fler barn möjlighet att stanna i skolan.

– Vi ville helt enkelt bidra och vi kan hela tiden göra mer. Genom att jobba med våra händer skapar vi gemenskap och nya möjligheter både här och där, säger Henrik Danielsson.

Mätta magar lär sig bättre

I år ligger fokus på att mätta magar. Många barn på Nankandula-skolan går med tomma magar hela dagen och då är det inte lätt att lära sig något. Därför går årets insamling till att skolan själv ska kunna börja odla mat på den egna marken med hjälp av lokala bönder. Även ett kök kommer att byggas för att förbättra tillgången till mat och vatten. Med mätta magar och rent vatten får barnen chans att stanna i skolan och därmed förbättra skolresultaten.

 

201704_headon

Henrik Danielsson klipper här sin stamkund Peter Landgren. Båda är överens om att små medel räcker långt.

Inte bara hårda värden

För Henrik Danielsson har det varit viktigt att arbeta med ett specifikt projekt. Det ger både honom och kunderna något att sätta fingret på.

– Nu ser alla var pengarna går och det skapar en trygghet, säger han.

Med en fantastisk respons både från kunder och medarbetare, tror Henrik att engagemanget skapar stärkta relationer mellan kund och frisör.

– Kunden fortsätter att komma tillbaka, för att vi är ett företag som inte bara bygger på hårda värden.

Beundransvärt engagemang

På plats i Henriks frisörstol finns Peter Landgren som beskriver känslan för engagemanget som beundransvärt.

– Det är viktigt att människor engagerar sig och bidrar när de har möjlighet till det. Vi har alla ett ansvar att bidra till det goda samhället, säger Peter Landgren.

Peter själv har ett genuint intresse för att hjälpa till och menar att med små medel kan vi komma längre än vi tror.

– Jag tycker engagemanget är helt fantastiskt. Det sänder positiva signaler till andra företag att göra samma sak.

0 Kommentarer

Inga kommentarer än...

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.