Mätta magar lär sig bättre

För andra året i rad klipper frisörkedjan Headon i Malmö för Barnfonden. Alla som klipper sig, färgar håret eller köper produkter den 26 april 2017 stödjer skolmatsprojektet på Nankandula-skolan Uganda.

Headon

Barnen behöver skolmat

Förra året samlade Headon in pengar för att barn på Nankandula-skolan ska få tillgång till rent vatten. Nu följs projektet upp och fokus i år är skolmat. På Nankandula-skolan går det 500 elever och många av barnen går med tomma magar hela dagen. Ofta har de gått hemifrån tidigt på morgonen utan ha ätit någonting alls. Då är det inte lätt att lära sig något.

Headons och Barnfondens skolmatsprojekt innebär att skolan kommer kunna odla sin egen mat och barnen får skolmat varje dag.

En ovanligt engagerad frisörkedja

Bakom det här initiativet finns ett stort engagemang. Både hos Headons kunder och frisörer och inte minst hos ägaren och grundaren Henrik Danielsson.

– Det finns flera anledningar till att jag har valt Barnfonden som samarbetspartner. Den lokala förankringen är en del, men ännu viktigare är att en stor del av de insamlade medlen går till de avsedda ändamålen och att Barnfondens styrelse är oavlönad, säger Henrik Danielsson.

Klipp dig den 26 april

Är du i Malmö den 26 april kan du boka in dig hos Headon och stödja vårt gemensamma projekt i Uganda. Alla intäkter under dagen går till skolmatsprojektet. Förra året samlade vi in 145 500 kronor.

Utbildning gör att fler barn kan ta sig ut ur fattigdomen och få chans till en bättre framtid. Det är därför det är så viktigt att barnen får bra förutsättningar för att kunna lära sig och för att kunna gå färdigt skolan.

Här kan du boka: www.headon.se/onlinebokning

0 Kommentarer

Inga kommentarer än...

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.