Fruktträd till familjer i Kambodja

Stort tack till alla er som köpt ett fruktträd i Barnfondens gåvokatalog! Genom era gåvor kan Barnfondens samarbetsorganisation i Kambodja dela ut fruktträd till utsatta familjer i området Svay Rieng. Undernäring är ett stort problem på landsbygden i Kambodja och frukt är ett viktigt näringstillskott för både barn och vuxna.

Träden som har delats ut är till exempel mango-, citron- och guavaträd. Vid trädutdelningen fick familjerna utbildning om hur de ska ta hand om träden för att de ska växa bra och snabbt få frukt. Personalen visade hur man ska göra när man planterar sina träd och berättade om vilken sorts gödning de behöver.

Born Bunneath har fått två fruktträd

Ett av de barn som fått fruktträd är Bun Nath som går i sjunde klass och bor i byn Andoung i sydvästra Kambodja. Han har fått två fruktträd som han planterat på sina föräldrars jordlott. Bun Nath hoppas att träden snart ska få frukt. Han tar noga hand om sina träd varje dag efter skolan och ser till att hans småsyskon inte leker för nära träden och förstör dem.

Jag önskar att jag hade fler fruktträd så att jag kunde dela med mig till våra grannar, säger Bun Nath.

Vill du också ge bort ett fruktträd? Titta i gåvokatalogen >>

Hälsningar från Karin Wikström på Barnfonden

 

0 Kommentarer

Inga kommentarer än...

Anmäl dig här:

Jag vill bli
Speciella önskemål
Mina personuppgifter
Ange ditt personnummer här
(för skattereduktion)
Jag är

Vill du bli fadder till mer än ett barn eller ha hjälp med din anmälan? Kontakta Barnfonden på 040- 12 18 85 eller mejla info@barnfonden.se

Barnfonden behandlar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Läs om PuL.

* Du har rätt till skatteavdrag med 25 %. Gåvorna måste vara minst 200 kr per gång och minst 2 000 kr per år. Du måste vara över 18 år och betala skatt i Sverige. Läs mer